Wanneer neem je probiotica
Wanneer neem je probiotica? Het moment waarop je probiotica neemt kan SUPER belangrijk zijn of je WEL of GEEN verandering voelt in je darmflora. Wanneer neem je probiotica lijkt een simpele vraag, maar het moment wanneer je probiotica neemt kan heel belangrijk zijn.
Wanneer neem je probiotica op een goed moment en wanneer neem je probiotica op een verkeerd moment? Het moment waarop je probiotica neemt kan het resultaat van je probiotica inname flink beïnvloeden.
Heb je serieuze gezondheidsklachten met betrekking tot je darmen, dan is er vaak meer nodig dan alleen probiotica nemen. In dit artikel over wanneer neem je probiotica nemen we alle in’s en out’s door wanneer je probiotica neemt bij welke klachten en voor goed resultaat.
Gooi jij probiotica door het toilet
In onze bovenstaande video over wanneer neem je probiotica leggen we je meer uit over het moment wanneer je probiotica het beste kunt nemen.
Dus wanneer neem je probiotica en gooi jij je probiotica door het toilet, of niet? In onze reeks (op YouTube) hebben we allerlei video’s gedeeld waarin simpele tips staan om je maag en darmstelsel te optimaliseren. Dat zijn met name tips voor mensen die moeite hebben hun leefstijl aan te passen, die zeer effectief kunnen zijn. Maar verwacht geen wonderen als je daarnaast dagelijks een zeer ongezonde leefstijl hebt.
Moeite doen is de moeite waard bij darmklachten
Moeite doen is de moeite waard bij darmklachten. In dit artikel over wanneer neem je probiotica (wat eigenlijk het belangrijkste is van probiotica nemen) delen we ook allerlei informatie over probiotica, wat gezonde darmbacteriën zijn, de gevolgen van ongezonde darmen etc.
Je darmen zijn de nummer 1 voor een goede weerbaarheid en gezondheid. Probiotica kan super belangrijk voor gezonde darmen zijn, helemaal als de balans is verdwenen.
Deze tips uit het artikel wanneer neem je probiotica zijn voor 💩: Mensen met maag en darmklachten die moeite hebben hun leefstijl aan te passen (vooral de video’s op YouTube). Maar in het artikel over wanneer neem je probiotica willen we aangeven dat moeite doen voor je gezondheid letterlijk je hele leven positief kan veranderen.
Iedereen kan veel winst boeken met betrekking tot gezonde darmen
In de huidige maatschappij kan IEDEREEN zijn maag en darmstelsel verbeteren Heb je last van darmklachten, een opgeblazen gevoel, winderigheid; buikkrampen, geen dunne sigaar in het toilet etc. dan is het onder andere belangrijker om gezond(er) te gaan eten. In veel gevallen ervaren wij dat mensen WEL gezonder willen worden, maar er niet al te veel voor willen laten of hun voedingsgewoonten willen aanpassen.
⚖️ Deze combinatie gaat niet altijd goed samen met betrekking tot effectief een gezondere darmflora krijgen.
Wanneer neem je probiotica voor je gezondheid
👉 Voor deze mensen die eigenlijk een beetje ‘lui zijn’ en toch voordelen willen ervaren, delen we meerdere tips zodat hun maag en darmstelsel toch optimaliseert. Maar wanneer neem je probiotica? In principe pas op het moment ‘de gaten’ in je darmen gedicht zijn. Dus start je er te vroeg mee, dan is het zonde van je geld.
Je darmen kun je ‘helen’ met onder andere L-Glutamine. Het is wel belangrijk om bepaalde voeding tijdelijk even niet meer te eten. Want er is voeding die ervoor kan zorgen dat je darmwand ‘open’ blijft gaan. Dit werkt hetzelfde als met een schaafwond. Blijf je over de schaafwond heen wrijven, dan zal deze niet helen. In dit artikel leggen we daar meer over uit.
Bij aanhoudende darmklachten adviseren we je om dit artikel te lezen. Via een link kun je daar ook informatie vinden over het gebruik van L-Glutamine.
🧐 Het is wel zo: Als je eenmaal klachten hebt is er vaak meer voor nodig om aanhoudende darmklachten ‘te laten stoppen’ en om je darmflora flink te optimaliseren. Er zijn enkele makkelijke toepasbare tips en enkele tips die wat meer ‘effort’ kosten.
Wat is probiotica
Probiotica zijn microbiële celpreparaten of componenten van microbiële cellen die een positief effect hebben op de gezondheid en welzijn van mensen. Of in simpele woorden gezegd: probiotica zijn de goede darmbacterien die in de darm aanwezig horen zijn. Deze goede darmbacteriën zijn super belangrijk voor een sterk, gezond en weerbaar lichaam.
Voeding met goede darmbacteriën
Voeding waar goede darmbacteriën in zitten zijn:
- Yoghurt, wei proteïne en huttenkase, de naturel versie (zonder veel toegevoegde suikers of smaakjes) het liefst van gras gevoerde dieren. Deze producten uit de supermarkt zijn hiervoor niet altijd geschikt. Lees daar meer over via dit artikel over: is jouw grasboter wel echt grasboter?
- Kefir of kombucha bevatten ook veel goede darmbacteriën.
Gezonde darmbacteriën uitgestorven
Door een (jaren)lange slechte leefstijl kan het zo zijn dat je gezonde darmbacteriën zijn uitgestorven, waardoor de slechte darmbacteriën de overhand hebben genomen. Dit wordt vaak in verband gebracht met een mindere weerstand en een grotere kans voor het oplopen van infecties.
Stammen bacteriën die zijn uitgestorven kunnen niet opnieuw geboren worden. Deze zullen opnieuw ingebracht moeten worden door voeding of probiotica. Zodat ze de strijd aan kunnen met de slechte darmbacteriën en weer de overhand kunnen krijgen.
Voedingsintolerantie door slechte darmbacteriën
Zijn bepaalde bacteriestammen uitgestorven? Dan wordt dit ook wel een gat in je darmen genoemd. Er zijn verschillende stammen bacteriën nodig om voeding die je eet te verwerken. Zijn die niet meer aanwezig in de darm dan kan er voedingsintolerantie ontstaan.
Wil je van een voedingsintolerantie afkomen? Dan is het noodzaak om bepaalde uitgestorven of verzwakte darmbacterie stammen weer in de darm te plaatsen.
Dit kan op verschillende manieren als:
- Supplementen als probiotica
- Vasten
- Combineren van bepaalde voeding samen eten
- Rotatie dieet
- Het meeste vloeibare deel van je eten eerst eten
Het moment van probiotica nemen is van groot belang voor succes
Wanneer neem je probiotica? Het is niet bij voorbaat zo, dat wanneer je probiotica neemt je klachten minder worden. De timing van wanneer neem je probiotica is van belang.
Lukt het je om op het juiste moment probiotica toe te voegen zodat je de vorming van pathologische bacteriën kunt tegengaan. Dan zul je ongelofelijke resultaten boeken met betrekking tot je gezondheid. Wanneer neem je probiotica en het juiste moment kiezen kan je leven voor eens en altijd positief veranderen.
Hoe veel bacteriën bevatten onze darmen
Onze darmen bevatten meer dan 300 verschillende stammen bacteriën. Dit komt erop neer dat onze darmen zo’n 100 triljoen bacteriën bevatten (een 1 met 20 nullen = 100.000.000.000.000.000.000). Goede en slechte darmbacteriën voeren continue de strijd om de juiste balans te bewaren in je darmen.
Waardoor wordt de gezonde balans in je darmen minder
Normaal gesproken worden baby’s met redelijke gezonde darmen geboren. Dit is mede afhankelijk van de (gezonde) leefstijl van hun ouders. De gezonde balans in je darmen kan onder andere minder worden door dag in dag uit, jarenlang achter elkaar onderstaande punten te doen / hebben:
- Leefstijl
- Slechte eetgewoonten
- Leeftijd
- Stress
- Ziekte
- Gebruik van antibiotica
- Infecties
- Roken
- Alcohol
Wat zijn de gevolgen van een ongezonde darmflora
Wanneer de slechte darmbacteriën de overhand krijgen starten de problemen. De gevolgen van een ongezonde darmflora kunnen zijn:
- Immuunproblemen
- Diarree
- Obstipatie
- Voedingsintolerantie(s) (een voorbeeld is een gluten intolerantie)
- Huidproblemen
Dit kunnen symptomen zijn van een ongezonde balans in je darmflora. Blijf je hier te lang mee lopen of word je niet behandeld of geholpen? Dan kunnen klachten chronisch worden of leiden tot andere serieuze gezondheidsproblemen. Ons advies blijf niet te lang met aanhoudende klachten lopen en ga je stinkende best doen door je leefstijl om te gooien om de gezondheid in je darmflora te herstellen. Inzet bepaalt voor een groot deel je succes hierin.
Hoe graag wil je van je klachten af
👉 Afhankelijk van hoe graag je van je klachten af wilt kunnen wij je alle tips meegeven om daadwerkelijk van je aanhoudende darmklachten af te komen.
Vraag naar meer informatie via ons gratis proefles formulier.
Uit hoeveel gezonde bacteriën bestaan gezonde darmen
Gezonde darmen bestaan voor tenminste 86% uit gezonde darmbacteriën, zodat ze een goede bescherming geven tegen micro-organisme als E. coli, salmonella etc.
Het belang van probiotica bij immuun functies, antioxidanten productie, verbeterde voedselafbraak en een opname van vitamines, mineralen en aminozuren is groot voor je optimale gezondheid. Ook zorgen gezonde bacteriën voor de aanmaak van B vitamines, deze zijn weer van belang voor een gezond zenuwstelsel.
Wat zijn de belangrijkste bacteriën in probiotica
Hier nemen we enkele belangrijke bacteriën met je door die in je darmen aanwezig zouden moeten zijn of die zeker in je potje probiotica zouden moeten zitten.
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus acidophilus is aanwezig in de kleine darm. Een specialiteit van lactobacillus acidophilus is lactaat (melkzuur) produceren, wat de groei van schimmels inkrimpt. Ook zorgt lactobacillus acidophilus voor de productie van (gezonde) antibiotica wat je immuunsysteem versterkt.
Bij welke klachten kun je probiotica met Lactobacillus acidophilus nemen
Je kunt probiotica met lactobacillus acidophilus nemen bij de volgende klachten:
- Lactose intolerantie
- Immuunproblemen
- Te hoog cholesterolniveau
- Wordt ook in verband gebracht met reduceren van de kans op bepaalde soorten kanker
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus bulgaricus komt onder andere voor in yoghurt.
Bij welke klachten kun je probiotica met Lactobacillus bulgaricus nemen
Je kunt probiotica met lactobacillus bulgaricus nemen bij de volgende klachten:
Studies laten zien dat lactobacillus bulgaricus stoffen produceert die de natuurlijke weerstand vergroot tegen infecties en ziektes. Ook bij acute diarree en lactose kan deze darmbacterie wonderen doen.
Lactobacillus casei
Lactobacillus casei wordt gebruikt bij fermentatie van melk en komt voor in de mond van de darmen. Deze darmbacterie houdt zich onder andere bezig met de afbraak van koolhydraten en remt de groei van slechte darmbacteriën in de kleine darm.
Deze darmbacterie is uitgebreid onderzocht op zijn positieve werking tegen kankercellen en zijn rol bij een gezond immuunsysteem. Ook heeft lactobacillus casei een positieve invloed bij diarree veroorzaakt door antibiotica of virussen.
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus plantarum werkt positief bij allergieen, kanker en irritable bowel syndrome met andere woorden prikkelbare darmen.
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus rhamnosus is super belangrijk in de mond van de darmen. Lactobacillus rhamnosus komt voornamelijk voor in de kleine darmen en in de vagina en heeft een positief effect op de remming van bacteriële vaginale infecties. Ook beschermt deze darmbacterie tegen:
- Ongewenste micro-organismen door te zorgen dat gifstoffen de bloedbaan niet bereiken.
Lactobacillus salivarius
Lactobacillus salivarius komen voor in de mond van de darmen en in de kleine darmen. Lactobacillus salivarius hebben een positieve werking bij bloedend tandvlees, een slechte adem en tandbederf. Ook produceert deze darmbacterie:
- Vitamine B
- Enzymen
- Melkzuur
- En het zorgt voor de afbraak van eiwitten
Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium bifidum bevindt zich vooral in de grote darm. Deze darmbacterie is belangrijk bij het voltooien van het verteringsproces (super belangrijk). Met name bij het opnemen van:
- Magnesium
- Ijzer
- Calcium
- En andere vitamines en mineralen
Ook zorgt bifidobacterium bifidum voor een remming van slechte darmbacteriën en werkt het positief bij acute diarree.
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium breve zorgt voor een betere werking van het immuunsysteem tegen slechte darmbacteriën.
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium infantis is de belangrijkste darmbacterie voor de darmen van kinderen. Het heeft een positieve werking op acute diarree. Ook zorgt deze darmbacterie voor weerstand bij de salmonella bacterie en zorgen ze voor een sterker immuunsysteem.
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium longum speelt een belangrijke rol tegen pathologische bacteriën. Deze zorgt voor de productie van vitamine B en is onderzocht op zijn anti-carcinogene eigenschappen. Deze darmbacterie stimuleert het immuunsysteem en produceert lactaat wat groei van slechte bacteriën tegen gaat. Ook werkt bifidobacterium positief bij constipatie en de verwerking van lactose.
Wij kunnen je helpen van je darmklachten af te komen
👉 Afhankelijk van hoe graag je van je klachten af wilt kunnen wij je alle tips meegeven om daadwerkelijk van je aanhoudende darmklachten af te komen. Het gaat er niet alleen om ‘wanneer neem je probiotica’, maar ook wat doe en laat je op het juiste moment zodat je lichaam kan herstellen van darmklachten.
Vraag naar meer informatie via ons gratis proefles formulier. Het artikel wanneer neem je probiotica is geschreven om mensen meer inzicht te geven hoe ze van hun darmklachten af kunnen komen. Het is belangrijk om te weten: wanneer je al 10 tallen jaren darmklachten hebt, zal er een langere tijd nodig zijn om van je klachten af te komen. Maar het is zeker mogelijk.