Waarom val ik niet af? Waarschijnlijk zijn het je hormonen

Waarom val ik niet af? Dat is voor veel mensen een vraag die ze zichzelf regelmatig stellen. Waarschijnlijk zijn het je hormonen! Hormonen zijn de ‘messengers’ van ons lichaam, nagenoeg ons hele lichaam wordt gereguleerd door onze hormonen. Een goede hormonale balans ‘kan je leven redden’. Met andere woorden: je kunt letterlijk een heel ander (positief) leven leiden wanneer je jouw hormonen in balans brengt. Een goede hormonale balans terugbrengen is heel belangrijk om je gezondheid te beïnvloeden en om je lichaam weer in balans te krijgen. Zodat het lichaam gaat doen wat het wilt doen: gezond zijn en leven vol energie!!

Veel mensen willen:

 • Afvallen
 • Zich beter voelen
 • Beter slapen
 • Worden moe van regelmatig hoofdpijn hebben en 3 a 4 keer per jaar verkouden (vaak een snotneus hebben) zijn
 • Meer energie hebben
 • Hun stofwisseling verhogen
 • Een minder grote buikopvang
 • Geen opgeblazen gevoel
 • Een betere ontlasting
 • Minder stress
 • Maar ook fysieke klachten als blessures en pijnlijke gewrichten en/of spieren zijn signalen dat je lichaam te veel belast wordt.

En ga zo maar door.

Ons unieke programma werkt super goed voor het overgrote deel van alle gezondheidsklachten omdat we de lichaamseigen functies gaan herstellen. Je leert alles over voeding en waarop ons menselijk lichaam het beste functioneert.

Verderop op de pagina zie je meerdere gezondheidsklachten waar we je onwijs goed bij kunnen helpen. De lijst met klachten is oneindig lang. Twijfel daarom niet, doe mee en ga het zelf ervaren. Wij kunnen er uren over praten maar je zult pas overtuigd zijn wanneer je het zelf ervaart.

Hormonen zijn bepalend voor mannen en vrouwen

Al deze onderwerpen hebben een verband met elkaar. Het antwoord op de hoofdvraag: Waarom val ik niet af (als je al van alles hebt geprobeerd) wijst vaak naar 1 antwoord –> je hormonen, darmen en/of lichaam zijn uit balans en je leeft op een manier waarvan je niet weet dat deze manier niet optimaal is voor je gezondheid.

Bij BuitenFit Haarlem kunnen we je daar 100% mee helpen. We gaan ervoor zorgen dat je hormonen en lichaam weer in balans komen, waardoor je WEL:

 • Afvalt
 • Je je goed voelt
 • Slapen gaat beter/goed en je wordt uitgerust wakker
 • Je hebt meer energie
 • Jouw stofwisseling in rust gaat omhoog
 • De omvang van je buik wordt kleiner
 • Je hebt geen opgeblazen gevoel meer na het eten
 • Het optimaliseren van je ontlasting (waardoor je niet meer van toilet naar toilet leeft)
 • Je minder stress hebt
 • Oftewel je verhoogd je immuunsysteem waardoor je niet constant verkouden bent, hoofdpijn hebt en lichamelijke en fysieke klachten ervaart.

 

Meld je aan voor een ‘gratis proefes’ en ontvang nu tijdelijk 50% korting op ons super leerzame 21 dagen programma

Bij ons draait alles om JOU!

Alles draait om JOU!

We maken het programma op maat gemaakt afgestemd op jouw wensen. Zoals je nu weet heeft de hoofdvraag waarom val ik niet af heeft dus meerdere oorzaken. Bij BuitenFit Haarlem hebben we nu een SUPER ACTIE om kennis te maken met een 21 dagen challenge om je gezondheid te optimaliseren. Binnen 21 dagen ga je al zo veel positieve ervaringen ervaren waardoor ik me niet kan voorstellen dat je weer terug wilt naar de oude manier van leven. Met onze tijdelijke actie ontvang je maar liefs 50% korting op begeleiding van deze 21 dagen chalenge.

Waarom val ik niet af

Waarom val ik niet af – volg de personal trainingen alleen of in duo’s voor extra stimulatie of om de kosten te drukken

Verantwoord afvallen

Waarom val ik niet af – Met deze 21 dagen challenge ga je verantwoord afvallen. Deze challenge is echt een verademing voor je gezondheid. Deze challenge bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voeding (omdat voeding de basis is voor het optimaal functioneren van je lichaam en darmen en deze hebben weer een connectie met hoe je je voelt. Je darmen worden niet voor niet je ‘second brain’ genoemd. Ook gaan we je metabolisme (stofwisseling flink verhogen met voeding, met training alleen is dit zo goed als onmogelijk).
 • Training (met training gaan we je hormonen in balans brengen)
 • Suppletie (noodzakelijk omdat we uit onze huidige voeding niet meer de voedingsstoffen kunnen halen die noodzakelijk zijn voor een optimale gezondheid. Een noodzakelijke ondersteuning voor het optimaliseren van je gezondheid en je hormonale balans).

Je gaat al heel snel merken dat je verantwoord gaat afvallen, verantwoord je gezondheid gaat optimaliseren en je jezelf verantwoord beter gaat voelen.

 

Meld je aan voor een ‘gratis proefes’ en ontvang nu tijdelijk 50% korting op ons super leerzame 21 dagen programma

 

Waarom val ik niet af

Waarom val ik niet af – bij BuitenFit Haarlem geven we je de sleutels tot succes!

Enkele richtlijnen tijdens de 21 dagen challenge gezondheid optimaliseren

Tijdens het 21 dagen programma ga je eten en leven volgens enkele van de volgende richtlijnen.

 • Je eet zes keer per dag, waarvan 3 keer een hoofdmaaltijd en 3 keer een tussendoortje. (Belangrijk als je specifiek voor de hoofdvraag: waarom val ik niet af? op deze pagina terecht bent gekomen)
 • Alles mag gegeten worden alleen bepaalde combinaties niet, denk aan: geen eiwitten samen met koolhydraten (uitgezonderd van groentes, die eten we heel veel!).
 • Houd een logboek bij van alle voeding die je eet en van de trainingen die je uitvoert.
 • Sport gemiddeld 5 keer per 14 dagen.
 • Je mag zo veel eten als je wilt, honger, willen we zo graag mogelijk vermijden. (Belangrijk bij de waarom val ik niet af doelstellingen)
 • Alcohol is een NO GO de eerste 21 dagen (daarna maximaal 1 a 2 glazen per week).
 • Vermijd zo veel mogelijk producten met veel suikers.
 • Alles wat vlieg, zwemt, rent, en groen is maar geen ‘barcode’ heeft mag!

Ervaringen van deelnemers

Lees hier de verbluffende ervaringen van meerdere deelnemers die je voorgingen. De hoofdvraag: waarom val ik niet af? Heeft niet één antwoord, het is een combinatie van meerdere factoren. We gaan op zoek naar de ‘hoofdreden(en)’ bij jou en pakken deze aan.

Waarom val ik niet af

Waarom val ik niet af review – “21 dagen PHP: Energie niveau omhoog ✅ Geen snaai buien ✅ Niet meer 10x snoozen bij het opstaan ✅ Minder onrustig / stress gevoel ✅ Gave huid ✅ Niet meer “leven” op koffie ✅ En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van het 21 dagen PHP programma, maar ik ben gewoon begonnen en al heel snel merkte ik verschil! In het begin was het wel erg puzzelen en plannen en moest Duncan me helpen met enorm veel vragen 😅 Maar na een dag of 10 hoefde ik niet meer steeds op mijn schema te kijken wat ik moest eten, welke vitamines, etc. En honger? Dat zeker niet! Met 6 maaltijden per dag was de verleiding van zoetigheid makkelijk te weerstaan. Voordat ik het wist was het alweer tijd voor de volgende maaltijd. Onder begeleiding van Duncan kwam ik al snel in het eet ritme en zag ik ook elke training meer progressie. Ongelooflijk hoe de combinatie van de juiste voeding en specifieke training je lichaam kan veranderen. Dit had ik niet verwacht en zeker niet in zo’n korte tijd. Gisteren heeft Duncan de huidplooi metingen verricht en in combinatie met het invullen van de vragenlijst, is daar een persoonlijk eet- en trainingsadvies uitgekomen voor de komende weken. Dit ga ik zeker weer volgen want zoals het programma voorschrijft: “Vergelijk het protocol met het laag voor laag afpellen van een ui…. zo zal hormoon voor hormoon (op een natuurlijke wijze!) in balans gebracht worden, terwijl voor de spiegel meer en meer het gewenste resultaat zichtbaar wordt”. Dit heb ik nu al aan den lijven mogen ondervinden, dus ik kan niet wachten op de volgende lagen 💪 #duncanbedanktvooraljeadviezenengeduld!”


Waarom val ik niet af

“Jaren lang heb ik dag in dag uit last gehad van mijn maag en darmen. Op het begin alleen bij voedingsmiddelen als champignons, eieren, room, yoghurt en kwark. Maar later kreeg ik bij alles wat ik at buikpijn en een opgeblazen gevoel. Ik heb deze buikpijn een tijdje kunnen oplossen door veganistisch te eten, maar ook hier kreeg ik op een gegeven moment weer dezelfde klachten van. Toen besloot ik om het PHP traject bij Duncan te gaan volgen. Dit was best even aanpassen na bijna een jaar veganistisch eten. Ik moest nu opeens weer dierlijke producten eten en zelfs vlees! Dit was in het begin best een beetje gek, maar wende gelukkig snel. Ook moest ik wennen aan het vaker eten op een dag. Dit ging van 2 keer per dag eten, naar om de 2 a 3 uur eten. Best een groot verschil, maar het lukte! Wonder boven wonder kreeg ik van de producten waar ik jaren daarvoor buikpijn van kreeg, geen buikpijn! Ook het opgeblazen gevoel wat ik standaard heb ervaren na een maaltijd is verdwenen. Verder voel ik me energiek, is mijn huid egaler en heb ik gedurende de dag minder en soms zelfs geen “inkak” momenten meer. Voor het volgen van dit eet schema dronk ik 2 a 3 koppen koffie per dag. Nu drink ik er 0 en voel ik me energieker dan ooit! Naast de voeding die je aanpast tijdens het PHP traject, houd je je ook aan een trainingsschema. Dit schema was best even wennen. Elke keer tot het gaatje gaan en de laatste herhaling eruit moeten persen, vond ik best heftig. Maar ook hier wen je aan. Je schrijft je resultaten op en dit geeft je voor elke nieuwe training een streef getal. Dit motiveerde mij heel erg. Je ziet en voelt de vooruitgang in je lichaam. Ik kijk er naar uit om verder op zoektocht te gaan naar eventuele disbalans in mijn hormonen en verwacht de manier van eten en trainen nog lang zo te gaan doen”

Reviews van deelnemers

Waarom val ik niet af

Lees hier de hele review: “PHP Challenge was leuk om te doen! Drie weken lang trainen, 6 keer per dag eten, veel water drinken (3 liter per dag!) en supplementen nemen. Vooraf doelstellingen bepalen wat je met de challenge wilde bereiken en een duidelijke uitleg van Duncan over het programma en de bedoeling ervan. Leuk vond ik dat we in een app-groep ervaringen in de eerste week deelden en recepten uitwisselden: het is namelijk een hele overgang om van 3 maaltijden per dag naar 6 maaltijden te gaan, waarbij 4 maaltijden per dag bestaan uit eiwitten, vetten en groenten en 2 maaltijden uit koolhydraten, waarbij de volgorde van deze maaltijden ook van belang is. Dat betekende de week beginnen met een koelkast vol met vooral groenten en eiwitten, die je langzaam maar zeker in de week weg at. Duncan voorspelde dat we in het begin honger zouden krijgen maar dat viel erg mee: door veel groenten te eten heb ik eigenlijk geen honger gehad. Daarnaast 3 keer per week oefeningen doen. Na 3 weken voelde ik me een stuk fitter, was ik afgevallen en sterker”

Nog meer ervaringen

Waarom val ik niet af

Review: Waarom val ik niet af – `21 dagen, moet te doen zijn toch? Was het ook! Het was het wel even puzzelen: 6 maaltijden per dag, zorgen dat je tussendoor geen trek krijgt… hoeveel moet je dan eten, en wat? Maar na een paar dagen kwam er een ritme in en nu na drie weken zit het gewoon in mijn systeem. Net als de trainingen trouwens, die bij het programma horen. En de resultaten tot nu toe… ✅ ik slaap beter ✅ als ik ‘s morgens wakker wordt ben ik ook echt wakker ✅ smaak is beter geworden ✅ geen behoefte meer aan choloca, taart etc. ✅ geen middagdip meer ✅ en een paar kilo’s en centimeters minder Ongelofelijk dat je dit kunt bereiken in 21 dagen, wat de combinatie van voeding & training met je lichaam doet! Natuurlijk had ik steeds allerlei vragen die ik gelukkig steeds weer aan Duncan kon stellen. Dank voor je geduld, tips en begeleiding, Duncan. Afsluiting van de 21 dagen was de huidplooi meting en een vragenlijst. Het advies wat hier uit is gekomen ga ik natuurlijk opvolgen. Hoe mooi is het dat je zelf met voeding & training je hormonen in balans kunt brengen! De basis is gelegd in het 21 dagen programma, ik ga nu voor het vervolg💪🏼`

En nog een ervaring

Waarom val ik niet af

“Op een avond sprak ik met Duncan over mijn klacht over (extreem) moe zijn. “Misschien moet je eens het PHP-programma volgen, waarbij je anders eet en anders sport” zei hij. “Eerst 21 dagen uitproberen, en als je het wat vindt kan je doorgaan”. Ach, waarom niet dacht ik. Ik had er alles voor over om niet meer moe te zijn, dus waarom niet dit proberen. En wat afvallen kon ook geen kwaad, dus dat is een mooi bij-effect. Het voorbereiden was wel even wat werk, maar eigenlijk ook best leuk om te doen. Duncan heeft veel geholpen in de keuzes van producten, en motiveerde uitstekend zodat ik het dieet ook goed kon volhouden. Op al mijn kritische vragen had hij een duidelijk antwoord, dus hij weet heel goed wat de gedachtes zijn achter alles in dit programma. Het mooie is dat je helemaal zelf kan kiezen wat je eet, en dus ook best lekker kan blijven eten. Alleen in een andere combinatie, en wat vaker en meer per dag… Hierdoor had ik ook geen zin in snacks ’s avonds, want je eet best veel op een dag. Na een week het programma best goed gevolgd te hebben, merkte ik al dat ik al 2 kilo was afgevallen, en ook voor het eerst zonder wekker wakker werd. En belangrijker, ik was voor het eerst niet moe. Dit niet moe zijn zette door en in de derde week was ik eigenlijk niet meer moe. Het aantal supplementen is iets waar ik zelf wel moeite mee had, en nog steeds heb. Maar ik merk aan mijn lijf en mijn gevoel van fit zijn dat het mij wel goed doet. Daarom blijf ik het programma volgen, en wie weet ga ik met een 6-pack de zomer in 😊.”

Lees hier meer reviews van mensen die super positieve ervaringen hebben ervaren of beluister onderaan de pagina meerdere SUCCESVERHALEN van deelnemers

De begeleiding bij BuitenFit Haarlem

De begeleiding bij BuitenFit Haarlem tijdens het 21 dagen programma ziet er als volgt uit:

 • Begeleiding voor 3 weken nu voor €250,00 (normaal €400,00)  per persoon inclusief de suppletie voor 3 weken ter waarde van €100,00.
 • 3 zoom contact momenten van een half uur voor alle vragen die jullie hebben (extra momenten zijn mogelijk).
 • Stuur iedere dag de 6 maaltijden toe die je eet.

Bij dit programma horen personal trainingen. Dit zijn specifieke personal trainingen om je hormonen te balanceren (in balans brengen). Je hormonen zijn niet na 21 dagen in balans, deze 21 dagen zijn een kennismaking waarna je waarschijnlijk niet meer anders wilt.

De kosten kunnen voornamelijk oplopen door de bijbehorende personal trainingen (dit blijft een keuze). Gemiddeld train je 5x per 14 dagen. Een op maat gemaakt trainingsprogramma zit inbegrepen bij deze 21 dagen challenge, vervolgens kun je kiezen om:

 • Zelf te trainen volgens de richtlijnen van dit programma. Schaf zelf enkele sportattributen aan en train thuis.
 • Personal training bij BuitenFit Haarlem volgen. Om je tegemoet te komen ontvang je 2 basis personal trainingen voor €60,00 (€100,00 korting!!) per persoon. Hierna zal elke personal training tussen de €60,00 en €45,00 per keer zijn, afhankelijk van hoe veel je er ‘afneemt’.
 • Je volgt de trainingen in de sportschool.
 • Huur een kettlebell bij BuitenFit Haarlem en volg je trainingen thuis of in het park.
 • Een combinatie van één van deze punten.
                  Je slagingspercentage onder begeleiding: Je slagingspercentage alleen in huidige maatschappij
           75 – 100%                 15%

 

Meld je aan voor een ‘gratis proefes’ en ontvang nu tijdelijk 50% korting op ons super leerzame 21 dagen programma

Begeleiding na 21 dagen

Na deze 21 dagen begeleiding zijn er verschillende opties:

 • Een persoonlijke meting. We doen een huidplooimeting en je krijgt een vragenlijst van 80 vragen. Hier komt een super persoonlijk op jou afgestemd advies uit met betrekking tot voeding, training en suppletie. Dit is een advies voor de komende 4 tot 6 weken. Hoe vaak we dit proces herhalen hangt van verschillende factoren af. We kunnen dit meerdere malen herhalen zodat we een ijzersterke gezonde basis voor je lichaam neerzetten.
 • Ga je zelf trainen of wil je personal training volgen? We kunnen je adviseren op beide gebieden.

Advies na 21 dagen

Mijn advies na 21 dagen is om minimaal 6 weken tot 3 maanden op deze manier door te gaan (afhankelijk van jouw mogelijkheden). Hoe langer je dit doet, hoe sterker de basis van je lichaam wordt. Ga je voor 3 maanden dan is dit inclusief:

 • 5 contact momenten via zoom (hoe het gaat) = €150,00
 • 1, 2 of 3 keer per week personal training
  1 keer per week = €60,00 per keer
  2 keer per week = €53,00 per keer
  3 keer per week = €45,00 per keer
 • Om de 4-6 weken een meting (normaal gesproken 2 metingen) = €45,00 per meting
 • Nieuw trainingsschema (om de 4-6 weken) = €60,00 per schema als je hem gepersonaliseerd wilt.
 • App / Mail contact
 • Huren van kettlebells is mogelijk.

*Ook komen er nog kosten bij voor de nodige supplementen.Ga ervan uit dat je elke dag bepaalde supplementen gebruikt. Ga sowieso uit van de 3 basis supplementen visolie, fundazymes en multivitamine.

Bij welke gezondheidsklachten kunnen we je uitermate effectief helpen

Bij de onderstaande gezondheidsklachten kunnen we je uiterst effectief helpen! Het zijn onwijs veel verschillende soorten gezondheidsklachten, dat zit hem in het volgende: omdat we investeren in de basis van gezondheid. We kijken puur naar welke lichamelijke functies we moeten herstellen zodat het lichaam weer optimaal kan gaan functioneren. Geef je het lichaam wat het nodig heeft, dan gaat het lichaam doen wat het wilt doen: leven. Wanneer je bepaalde lichaamsfuncties weer optimaal laat werken (denk hierbij aan het maag- en darmstelsel, vertering en opname) dan heeft het lichaam voldoende energie en kracht over om:

 • te herstellen
 • giftige stoffen ‘naar buiten te werken’
 • energie over om weerbaar te zijn tegen virussen en bacteriën
 • de toevoer om op vanaf cel niveau te herstellen
 • ontstekingen te voorkomen of te herstellen (deze zijn vaak de basis van klachten)

Bij de volgende klachten kunnen we je uiterst effectief helpen / ondersteunen / laten herstellen:

1. Slaapproblemen (Groeihormoon disbalans), 2. Hormonale disbalans, ‘een dikke onderkant’ of ‘men boobs’ (oestrogeen disbalans), 3. Burn out (focus op de darm), 4.Depressie (focus op de darm), 5. Afvallen, 6. Vaak verkouden zijn, 7. Fysieke klachten, 8. Aankomen in gewicht / spiermassa, 9. Moeite om op gewicht te blijven (focus op de darm), 10. Veel zweten (focus op mineralen), 11. Diabetes, 12. Buikvet verminderen, 13. Gluten allergie (focus op darm in combinatie met magnesium tekorten), 14. Darmklachten, 15. Sneller herstellen tijdens revalidatie training, 16. Testosteron disbalans, 17. Migraine (focus op darm in combinatie met magnesium en taurine), 18. Herstellen van ziekte (focus op weerbaar immuunsysteem), 19. Smaakverlies (focus op vitamines en mineralen), 20. Hooikoorts (focus op voeding en zuurstof), 21. Meer energie voor jong en oud, 22. Long covid klachten (focus op darm in combinatie met zuurstof binden), 23.Epilepsie (focus op minder koolhydraten + detox), 24. ADHD klachten (focus op darm en minder koolhydraten), 25. Opgeblazen gevoel (focus op voeding van het 21 dagen programma), 26.Slecht maag- en darmstelsel (focus op maag- en darmstelsel herstellen), 27. Concentratie problemen (focus op voeding en zuurstof), 28. Weinig rust (focus op voeding en zuurstof), 29. Focusproblemen (focus op voeding en zuurstof), 30. Laag libido (focus op testosteron profiel), 31. Moeite met zwanger raken, 32. Geheugen en focus problemen (focus op testosteron profiel in combi met zuurstoftoename), 33. Oorsuizen (mineralen en nek losmaken), 34. Insuline gevoeligheid vergroten, 35. Spieropbouw, 36. Bierbuiken en mannenborsten, 36. Overgangsklachten (focus op oestrogeen profiel), 37. Prostaat klachten (focus op testosteron profiel), 38. Alcohol problemen (focus op detox programma), 39. Thyroid disbalans (schildklier problemen herstellen) 40. Oogproblemen (focus op voeding en behandeling), 41. Bloeddruk verlagen (focus op het 21 dagen programma), 42. ‘Ik word minder slim’ klachten (heeft een verband met zuurstof), 43. Klachten aan je zenuwstelsel (focus op voeding / koolhydraten en detox), 44. Ademhalingsklachten, 45. Veel stress (cortisol disbalans), 46. Examenstress (focus op voeding), 47. Angstaanvallen (focus op voeding: passiebloem en rhodiola of behandeling), 48. Mentale stress (focus op de darmen), 49. Echtscheiding klachten (focus op 21 dagen programma), 50. Slecht immuunsysteem (focus op het 21 dagen programma immuunsysteem versterken), 51. Kramp in je kuiten (focus op magnesium, vocht en eiwitten in de nacht), 52. Mitochondriën herstellen (focus op antioxidanten en de zon), 53. Chemicaliën uit lichaam krijgen (nagel stylistes, mensen die in een parfumzaak werken), 54. Meer witte bloedlichamen krijgen 55. Lymfestelsel verbeteren / stimuleren 56. Witte vlekjes op nagels en meer!

Heb je andere klachten die hierop lijken? Of ben je benieuwd of je kunnen ondersteunen bij jouw gezondheidsklachten?

Via ons online formulier kun je al je vragen vrijblijvend aan ons stellen

Wat ga je ervaren?

Tijdens deze challenge gaat het antwoord op de hoofdvraag: Waarom val ik niet af? duidelijk worden. Ook krijg je 10 tallen inzichten waar je super veel aan hebt om je gezondheid te optimaliseren voor de rest van je leven. Hieronder nemen we enkele punten met je door die betrekking hebben op deze challenge:

Stofwisseling

Je stofwisseling moet omhoog! Één van de antwoorden op de hoofdvraag: waarom val ik niet af? is: Omdat je stofwisseling in rust te laag is. Is je stofwisseling hoog, dan verbrand je veel calorieën in rust, is je stofwisseling laag, dan verbrand je weinig calorieën in rust. Is dit het geval, dan kun je tegen de volgende punten aanlopen:

 • Afvallen lukt niet (meer)
 • Je hoeft maar naar een frietje te kijken of je komt al aan

Om enkel en alleen 1, 2 of 3 keer per week je stofwisseling te verhogen door middel van sport is niet genoeg. Wil je hier iets aan te veranderen aan veranderen, dan is daar meer voor nodig.

Stofwisseling versnellen

Waarom val ik niet af? De reden hiervoor is vaak: je stofwisseling is te traag. Hoe kunnen we je stofwisseling versnellen? Dit gaan we mede doen door minimaal 6x per dag te eten. Door je lichaam constant het idee te geven van: “Er is meer dan voldoende voedsel aanwezig”, gaat je lichaam de opgenomen ‘energie’ ook daadwerkelijk gebruiken. Is het je wel eens opgevallen dat mensen die constant eten, de hele dag door, helemaal niet dik zijn? Dat heeft dus een reden! Vaak zijn mensen die aan crash diëten doen of aan andere diëten jaloers op deze mensen. Ze begrijpen er niks van: Je eet de hele dag door en komt geen gram aan. Reacties die je dan vaak hoort zijn: Hoe kan het nou dat je de hele dag door eet en niks aankomt terwijl ik super weinig eet en overgewicht heb. Dat heeft een reden!

Crash dieet

De chaos begint vaak als je bent met een crash dieet. Ook bij dit onderwerp komt de hoofdvraag: Waarom val ik niet af, weer terug. Wanneer mensen veel willen afvallen in een korte periode beginnen ze vaak aan een crash dieet. Je gaat dan anders eten volgens een crash dieet en valt in een korte periode veel af. Ook is het vaak zo dat je de nodige voedingstoffen misloopt die je lichaam zo hard nodig heeft voor een optimale gezondheid.

“Elke keer na een crash dieet slaat je lichaam wat ‘extra vetten’ op, zodat je wat reserves hebt voor wanneer er weer zo’n periode van ‘schaarste’ (voeding) aanbreekt”

Binnen no-time voel je je waarschijnlijk zo ‘waardeloos’ en kun je het crash dieet niet meer volhouden. Wat erin resulteert dat je weer terugvalt in je oude eetpatroon. En wederom binnen ‘no-time’ zit je weer op je oude gewicht + waarschijnlijk nog wat extra kilo’s.

Om het verhaal niet al te lang te maken hebben deze crash diëten een negatief effect op je stofwisseling. Vaak volgen ‘de crash dieet mensen’ niet één keer een crash dieet maar doen ze het vaker. Hierdoor kom je in een neerwaartse spiraal te zitten wat je metabolisme en je hormoonhuishouding helemaal door elkaar schud.

Elke keer na een crash dieet slaat je lichaam wat ‘extra vetten’ op, zodat je wat reserves hebt voor wanneer er weer zo’n periode van ‘schaarste’ (voeding) aanbreekt.

Opgeblazen gevoel

Wie heeft er tegenwoordig geen opgeblazen gevoel na een maaltijd of het avondeten? Het is eerder een gewoonte dan een schaarste. Terwijl dit niet normaal is. Ons hele leven lang zijn we al gewend om koolhydraten, eiwitten en vetten door elkaar heen te eten. Zo goed als elk restaurant in Nederland biedt hun gerechten zo aan, dus ‘het zal wel normaal zijn’.

“Ga je hiermee ‘spelen’ door onder andere deze 3 te scheiden. En pas je andere kleine aanpassingen aan in je eet schema. Dan zul je merken dat deze ‘kwaaltjes snel verdwijnen’ en dat gelijke tijd je buikomvang al een stuk afneemt”

Maar is dit ook zo? Als je puur kijkt naar hoe het verteringssysteem werkt van het menselijk lichaam zie je dat het lichaam helemaal niet goed in staat is om koolhydraten, eiwitten en vetten tegelijk te verteren. Zowat iedere maaltijd is een combinatie van deze 3. En als je jaren achter elkaar iedere maaltijd voedsel eet, wat niet goed te verteren is… Dan komt het erop neer dat je iedere maaltijd jaren lang een maaltijd ‘over datum’ in je lichaam hebt zitten. Dit kan niet goed zijn! Je eet namelijk ook niet elke dag voedsel wat over datum is en waar de schimmelresten op zitten (bewijze van).

Hierdoor ervaar je dus regelmatig dat je moet ‘opboeren’ of een opgeblazen gevoel hebt tijdens of na een maaltijd. Dit is niet normaal, ondanks dat het ‘maatschappelijk geaccepteerd is’. Ga je hiermee ‘spelen’ door onder andere deze 3 te scheiden. En pas je andere kleine aanpassingen aan in je eet schema. Dan zul je merken dat deze ‘kwaaltjes snel verdwijnen’ en dat gelijke tijd je buikomvang al een stuk afneemt. Wie wilt dat nou niet? Als jouw hoofdvraag is: ‘Waarom val ik niet af?’

Wat helpt tegen maagzuur

Wat helpt tegen maagzuur? Even belangrijk om te weten: De symptomen van te veel en te weinig maagzuur zijn hetzelfde! In de huidige leefstijl is het te verwachten dat een ’te weinig aan maagzuur’ vaker voorkomt dan een te veel aan maagzuur. Tegenwoordig hoor je van alles om je maagzuur te optimaliseren.

“Misschien denk je? Wat maakt het nou uit of je maagzuur optimaal is of niet? Dit heeft een grotere rol dan je zult denken”

Je maagzuur speelt namelijk een belangrijke rol in het verteren en opnemen van de voeding die je in je mond stopt. Verloopt dit ‘soepel’ en zoals het hoort, dan bezorg je je lichaam sowieso al minder stress, tijdens elke maaltijd! Door de jaren heen is je maagzuur niveau waarschijnlijk zeer verslechterd, waardoor je lichaam niet meer in staat is om de opname van voeding ‘op orde’ te hebben.

Door deze manier van eten ga je:

 • Je voeding beter opnemen (door het scheiden).

Ook gaan we je maagzuur herstellen door middel van een suppletie. Hierdoor zal je maagzuur weer ‘op niveau’ komen en kan je lichaam de voedingsstoffen weer goed opnemen. We gaan testen hoe je maagzuur niveau op dit moment is en zullen je precies uitleggen hoe je dit kunt herstellen. (Voor sommige mensen heb je hier een ‘lange adem’ voor nodig. De meeste mensen haken op dit punt af.

Waarom val ik niet af

Waarom val ik niet af – ook voldoende water drinken speelt een zeer belangrijke rol

Maagpijn na eten

Heb je maagpijn na eten? Ook dit kan een oorzaak zijn van hoe je voeding opneemt of in welke combinatie je voeding eet. Maagpijn na eten is niet normaal! En je kunt hier genoeg aan doen. Alleen zul je ons advies niet zo snel van een huisarts horen. We gaan je niet aan medicatie zetten met allerlei bijwerkingen waar je lichaam helemaal niet op zit te wachten.

“Elk lichaam is anders en niet bij iedereen werkt hetzelfde. Maar dat is ook onze kracht, we kijken puur naar het lichaam wat voor ons staat en gaan met die informatie aan de slag. Het is niet één protocol voor velen, het is voor iedereen een specifiek voor jou op maat gemaakt protocol”.

We hebben al mensen geholpen die vroeger maagpijn kregen na bijvoorbeeld het eten van kwark of vlees. Vanaf dag één dat deze mensen aten volgens onze regels hadden ze geen maagpijn meer na het eten.

Ontlasting

Je ontlasting heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Je darmen worden niet voor niets je ‘second brain’ genoemd. Het is dus van groot belang om je darmflora te optimaliseren. Dit zal alle andere processen in je lichaam ten goede komen. Je darmen zijn een (één van de) belangrijke basis van je lichaam. En onwijs veel mensen hebben op dit moment problemen met hun belasting.

Het is niet zo dat als je één keer per week een goede worst hebt, dan je goede ontlasting hebt. Je ontlasting moet elke keer ‘een mooie bruine sigaar zijn’. Ook hoort het zo te zijn dat je je billen niet of nauwelijks hoeft af te vegen. Wat een contrast met de realiteit: een halve wc rol per toilet bezoek…

Eten volgens onze basisregels gaan je darmen optimaliseren, de vloeibare visolie speelt hier een belangrijke rol in.

Borrelende darm

Borrelende darmen kunnen ontstaan door gasvorming. En met onze manier van eten gaan we gasvorming juist tegen. Je zult ervaren dat het opgeblazen gevoel of borrelende darmen als heel snel minder worden. Al kan dit in het begin juist iets meer (de borrelende darmen) zijn, omdat er nu goede processen gaan zijn in de darmen.

Laat je verrassen wat voor effect het voeding scheiden, de visolie en onze manier voor effect heeft op je gezondheid.

Obstipatie

Obstipatie kan super vervelend zijn. Door onze manier van eten gaan we dit probleem ‘ook’ aanpakken. In het begin kan het een beetje schommelen maar je zult gaan merken (mocht je last hebben van obstipatie) dat je ontlasting verbeterd. Het is straks de bedoeling, mede door het 6x eten per dag, dat het voedsel wat je eet, het huidige ‘voedsel’ in de darm doordrukt.

Vaak hebben jonge kinderen daar ook ‘last van’. Op het moment dat je aan tafel aan het eten bent, moeten ze gelijk naar het toilet. Omdat die darmen ‘nog goed werken’. Het voedsel wordt doorgedrukt, naar dat niveau streven we.

Stoelgang bevorderen

Zoals je hierboven kunt lezen gaan we je stoelgang bevorderen. Of je nu last hebt van diarree, gasvorming of obstipatie. Door te eten volgens onze richtlijnen gaat je stoelgang verbeteren. Afhankelijk van hoe lang je al klachten ervaart, zal dit proces duren. Heb je al 20 jaar klachten aan je stoelgang, dan zal dit proces langer duren dan wanneer je net een half jaar last hebt. We gaan je stoelgang bevorderen door:

 • Minimaal 6x per dag te eten
 • Voedsel te scheiden van elkaar
 • Veel groentes te eten, met name de SUPER FOODS
 • En meer!

Moe wakker worden

Waarom val ik niet af? Ook moe zijn speelt hier een rol in. Wanneer je moe bent wordt alles uitdagender. Moe wakker worden, het is tegenwoordig in veel gezinnen meer een norm dan een uitzondering. En dat terwijl slaap super belangrijk is voor optimale gezondheid. Slaap je niet goed? Dan is dit een van DE redenen dat je nu deze klachten ervaart. Er is dus werk aan de winkel en we gaan je slaap optimaliseren. Slaap je ’s nachts niet? Dan maar op momenten dat het wel lukt. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe we hiermee kunnen spelen:

 • Sommige ervaren al betere slaap door onze manier van eten
 • Andere gaan beter slapen door voor het slapen matcha thee te drinken
 • Weer anderen ‘vallen in slaap’ door voor het slapen een koolhydraat maaltijd te eten

En ga zo maar door. Voor iedereen werkt iets anders, we blijven net zo lang zoeken tot jij de slaap weer vat.

Meer energie krijgen

Energie is noodzakelijk om de hoofdvraag: Waarom val ik niet af, te beantwoorden. Meer energie krijgen is ook een onderdeel van ons programma. Als je beter slaapt zul je automatisch meer energie hebben. Ook zul je ervaren dat je meer energie zult hebben voor minder slaap. Dit kan al binnen enkele dagen. Al is dit natuurlijk bij iedereen weer anders. Er zijn mensen die binnen 21 dagen zeggen: Ik word eindelijk na jaren, voor het eerst een keer niet moe wakker. Je zult meer energie ervaren door:

 • Het scheiden van de voeding, je lichaam houdt tijd over om deze ‘energie’ voor andere dingen te gebruiken.
 • De visolie.
 • Betere slaap
Waarom val ik niet af

Waarom val ik niet af – met je ‘nieuwe energielevel’ kun je er weer flink tegenaan!

Wat ga je nog meer ervaren?

Hierboven lees je allerlei positieve effecten van het 21 dagen programma. Iedereen ervaart het natuurlijk op zijn eigen manier, maar één ding staat vast:

Doe je wat je wat we van je vragen, dan ga je meerdere van deze positieve punten ervaren, dat staat voor 100% vast!

Soms gaat het zelfs zo goed dat je het bijna niet kunt geloven. Ook moet je er wel vanuit gaan dat er een ’tegenslag’ kan zijn. Het is niet zo dat je in één rechte lijn naar een gezond lichaam gaat. Geef het lichaam de tijd om te herstellen. Door deze manier van ‘leven’ gaat je lichaam ’tijd over krijgen’ om kwaaltjes aan te pakken. Dus op het moment dat het SUPER GOED GAAT, kun je terecht komen in de HEALING CRISIS.

Dit is het moment van dipjes, dat het tijdelijk misschien slechter gaat dan voordat je aan dit programma begon. GEFELICITEERD, je bent in de healing crisis beland. Je lichaam heeft nu tijd om de boel op te schonen. Hier moet je doorheen!!! Stop je, dan is alles voor niets geweest en moet je weer van voren af aan beginnen.

Maar daar zijn de coaches van BuitenFit Haarlem voor, ze trekken je erdoorheen. En je zult je weer beter voelen dan ooit te voren!

Laten we kennismaken en er samen tegenaan gaan! Vraag een gratis proefles aan en overtuig jezelf!

Lees meer over hormonen en kom erachter waarom de hoofdvraag: waarom val ik niet af? Met meerdere factoren te maken heeft:

SUCCESVERHALEN

Beluister hier enkele succesverhalen van deelnemers aan het 21 dagen programma die het programma ook hierna nog enkele maanden hebben gevolgd met zeer positieve gezondheidsvoordelen.

Maak je eigen succesvolle cirkel

Waarom val ik niet af
waarom val ik niet af
Cirkel 3 waarom val ik niet af
Cirkel 4 waarom val ik niet af