Personal trainer

Personal trainer Haarlem

4 augustus 2019

Personal trainer Haarlem – Tijdens de trainingen maak je kennis met alle voordelen van trainen met een kettlebell. De kettlebell is de tool voor kracht, explosiviteit, uithouding en vet verbranding. Ook gebruiken we tijdens de trainingen veel het eigen lichaamsgewicht. Deze oefeningen hebben veel voordelen ten opzichte van oefeningen op fitnessapparaten.

Op deze manier train je jouw lichaam als 1 geheel. Dat is precies de manier waarop je jouw lichaam ook in het dagelijkse leven gebruikt. Dit heeft veel voordelen voor een fit en sterk lichaam en verkleint de kans op blessures.

Kettlebell training

De kettlebell swing is DE FAT BURNING oefening! Tevens train je kracht, uithouding en explosiviteit tijdens de kettlebel swing. Oefeningen met kettlebells zorgen ervoor dat jouw lichaam ijzer sterk wordt. Er wordt tijdens veel oefeningen weinig gebruikt gemaakt van ‘het momentum’ wat een extra uitdagende prikkel is voor jou lichaam. Er zijn kettlebells in verschillende gewichtsklassen, namelijk van 8kg tot 40kg.

Naast kettlebells gebruiken we: battle ropes, medicine ballen, gym ballen, springtouwen, hordes en loopladders. We voeren oefeningen langzaam, snel, zwaar en lichter uit om jouw lichaam op verschillende manieren te blijven prikkelen voor zo snel mogelijk resultaat.

“De focus ligt op de juiste houding en techniek”

Wil je kennismaken met de trainingen van BuitenFit Haarlem? Een intake en training van 20 minuten zijn helemaal gratis. Op deze manier kunnen we eerst kennismaken voordat we de samenwerking aangaan. Ik zal mijn uiterste best doen om jouw doelstellingen realistisch te maken. En dat we een leefstijl creëren die je vol kunt houden en waarbij je je fit en vrolijk voelt.

Personal trainer Haarlem
Mijn naam is Duncan Berends en ik ben personal trainer in Haarlem en omgeving. Ik ben 31 jaar en verzorg al jaren personal training en groepstraining. Lees meer..

Personal training

Tijdens de trainingen krijg je DE oefeningen voor snel resultaat. We zetten oefeningen in een juiste volgorde en deze wisselen we af zodat jouw lichaam op verschillende manieren geprikkeld raakt om af te vallen, vet te verliezen en/of spiermassa op te bouwen.

Het is belangrijk om een manier van sporten te vinden waar je plezier aan beleeft. Daarnaast kijken we naar: hoe hou je trainen vol, trainingstips en hoe creëer je een blijvende gewoonte.

Ook gaan we in op het volgende: Hoe ga je om met afvallen, vet verliezen en honger. “Honger is het eerste element van zelfdiscipline, als je kunt controleren wat je eet en drinkt, kun je al het andere beheersen”

Maak nu snel gratis kennis met BuitenFit! en bekijk de tijdelijke PT-KNALLER!
Personal trainer Haarlem – oefeningen die we doen tijdens de trainingen

Kettlebell walk

De trainingsvorm voor mensen die een leefstijl verandering willen

Personal trainer Haarlem – De kettlebell walk tijdens de farmer’s walk zorgt de kern voor stabilisatie in het hele lichaam. Op deze manier bouw je een ijzersterk lichaam op waar je veel profijt van gaat hebben.

11 ultieme redenen voor personal training bij

BuitenFit Haarlem

1. Kennismaking

Ik begrijp heel goed dat je niet zomaar met iemand gaat trainen. Je wilt eerst kennismaken met iemand, kijken of er een klik en je verhaal vertellen en horen wat het plan van aanpak is. Daarvoor is de gratis intake en training ideaal! Tijdens dit moment lopen we rustig een stukje door het park of we gaan ergens zitten, zodat je mij precies kunt vertellen wat je graag wilt bereiken. Kom wel in sport kleding want dan kan ik je gelijk laten zien hoe de trainingen zijn opgebouwd en waarom de trainingen zo zijn opgebouwd. Daarnaast kan ik je het één en ander vertellen over afvallen, vet verliezen en omgaan met honger.

2. Laagdrempelig kennismaken met de eerste trainingen

Je kunt 3 personal trainingen afnemen voor de helft van de prijs. Zodat je een goede eerste indruk kun krijgen van de trainingen, hoe jouw lichaam hierop reageert en of je het überhaupt met mij uithoudt de komende weken/maanden richting jouw gezonde(re) leefstijl.

3. Een totaal pakket

Ervaar zelf de weg naar een STERK en FIT lichaam. Een totaal pakket van:

1) Intake gesprek
2) VIP trainingsoefeningen voor snel resultaat
3) Voedingsadvies
4) Aanleren van de kettlebell swing (“de snelste manier naar kracht, uithouding en vetverbranding”
5) De hele dag beschikbaar voor contact
6) Trainen op locatie naar keuze

INCLUSIEF

7) 2x per week groepsles deelname ter waarde van €150.

EXTRA

8) Boekje met trainingsoefeningen voor thuis ter waarde van €9,95
9) Boekje met tips, trucs en trainingsadviezen voor een optimale motivatie ter waarde van €9,95
10) Boekje over afvallen, vet verliezen en omgaan met honger ter waarde van €14,95

4. Locatie naar keuze

Als ik je een tip mag geven zou ik altijd buiten gaan sporten. Dit omdat dit veel voordelen heeft, zie nummer 5. Maar mocht je een op een ander plaats of locatie willen sporten?? Dat kan ook. Bij jou thuis? Of op een pleintje in de buurt? Bijna elke locatie is mogelijk voor jouw persoonlijke trainingen. Daar komt nog eens bij kijken: 80% van de training is verschijnen op de locatie zelf. Als ik naar jou toe kom, zit 80% van de training er al op. Wanneer wij afspreken kom ik zeker op de afgesproken datum + tijdstip!

5. Buiten sporten

Personal trainer
Small group training

Sporten in de natuur, dat is MEGA gezond!

Voordeel 1. Een betere nachtrust. Jouw biologische klok wordt beter afgesteld door buitenlucht.

Voordeel 2. Voor in de winter. Een lage omgevingstemperatuur zet bruin vetweefsel aan tot verbranden van lichaamsvet (net als sporten zelf 1+1=2 vliegen in 1 klap).

Voordeel 3. Je bent blijer. Daglicht heeft een positieve invloed op serotonine (via de huid). Hierdoor kun je jezelf net dat extra beetje vrolijk voelen en wie wilt dat nou niet??

Voordeel 4. De lucht in een park/bos is schoner. Dit is positief voor je longen.

Voordeel 5. Energie!! En goed voor de motivatie. Buiten sporten is meer verslavend dan binnen sporten. Het wordt vaak als leuker, prettiger en aangenamer ervaren en het heeft een positieve werking op je vrolijkheid. Kom mee doen en overtuig jezelf!

6. Trainen met kettlebells

De kettlebell is DE TOOL voor kracht, uithouding, explosiviteit EN vetverbranding! En BuitenFit Haarlem is daarin gespecialiseerd! Het trainen met een kettlebell heeft zo ontzettend veel voordelen op lichamelijk gebied maar ook om blessures te voorkomen. De kettlebell swing aanleren zit inbegrepen in het personal trainer haarlem pakket. Lees hier wat een aparte kettlebell workshop inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

7. Wat zeggen klanten

personal trainer haarlem
Personal trainer Haarlem review
personal trainer haarlem
bootcamp haarlem
Personal trainer Haarlem

Doe snel een gratis proefles mee en overtuig jezelf!

8. Personal training

Eens in de zo veel tijd is er een tijdelijke SUPER AANBIEDING bij BuitenFit Haarlem. Je kunt dan 24 personal trainingen krijgen voor bijna de helft van de prijs. Ook kun je in het gratis boekje lezen wat je kunt verwachten bij BuitenFit Haarlem. Kijk snel wat er in het boekje staat!

9. Gediplomeerde trainer

De personal trainingen worden gegeven door Duncan Berends. Hij heeft de RKC 1 en 2 en PCC gevolgd via de richtlijnen van Dragondoor (“Meeting the Functional Needs
of the Complete Athlete”) Er zijn niet veel trainers in Nederland die dezelfde opleidingen hebben gevolgd die wereldwijd hoog staan aangeschreven.

10. Trainingen

Personal training met je sportmaatje is ook mogelijk!

Wanneer je plezier beleeft aan bewegen is het makkelijker om te doen!

Hard werken staat ook zeker centraal, maar plezier is misschien wel de aller belangrijkste reden waarom je sporten blijft doen en waarom het onderdeel is geworden van jouw leefstijl. Ik zal mijn uiterste best doen om de training met zo veel mogelijk enthousiaste energie te verzorgen zodat jij het beste in jezelf naar boven haalt!

11. Houding en techniek

Tijdens de personal trainingen ligt mijn focus ook zeker op de juiste houding en juiste techniek. Dit is zijn de belangrijkste tijdens het uitvoeren van oefeningen. Je kunt beter 3 herhalingen doen in de juiste houding dan 10 met een iets mindere techniek en houding!


Oefeningen voor snel resultaat

Tips en trucs om alles uit jouw work-out te halen om sport en gezondheid een onderdeel van jou leefstijl te maken

Graag vertel ik je hieronder al enkele tips en trucs zodat ik je een indruk kan geven hoe we bij BuitenFit Haarlem te werk gaan.

Mogelijk scenario

Je wilt die kilo’s kwijtraken waar je al zo lang naar verlangt. Sporten lukt je af en toe maar om het echt wekelijks vol te houden?? Dat is een ander verhaal. Je zoekt al zo lang naar die ‘geheime code’ om sport en gezondheid in jouw leven te implementeren. Hieronder zijn enkele handige tips en trucs uitgewerkt die we gaan gebruiken.

“Concurreer met jezelf vandaag ten opzichte van gisteren”

Het doel van jouw weg richting een sportief en gezond leven is om de huidige versie van jezelf te verbeteren. Zie je dat iets lukt, bijvoorbeeld 1 kilo afvallen, waar je hard voor hebt gewerkt, dan geeft dit zelfvertrouwen. Het laat zien dat werken voor een doel je ergens brengt. Investeren levert resultaat op. Dit geldt voor heel veel dingen in het leven en is niet alleen sport gerelateerd. ‘Love the proces’ en omarm het, zowel wanneer een training goed gaat als wanneer hij minder gaat. Of zelfs wanneer je een training overslaat, accepteer deze en herpak je vervolgens door de volgende dag wel weer te trainen.

“Concurreer met jezelf, iemand anders kan je inspireren, maar daar stopt het bij

“Kijk naar de langer termijn (minimaal 6 weken), daar laat resultaat zich zien”

“Naar anderen kijken en gedachten hebben van: anderen zijn sterker of beter helpen je niks met jouw work-out”

Waar leggen we de focus op?

Concentreer je tijdens je training op je huidige oefening en de techniek daarvan. Soms als een oefening zwaar is wordt er gevraagd: hoe lang duurt de training nog? hoe laat is het? of hoe veel herhalingen moeten we nog doen? Het is belangrijk om in het moment te blijven. Denk aan de huidige oefening, het enige wat je kunt controleren zijn 8 a 12 seconden in het moment. Na die 12 seconden probeer je het opnieuw. Laat je zo min mogelijk afleiden want deze gedachten vergroten tevens de kans op blessures omdat je niet volledig met je hoofd bij de huidige beweging bent.

“Focus extra op de eerste en laatste herhaling, dit zijn vaak oefeningen waar blessures ontstaan”

Zie hieronder een oefening volgens de principes van de Trojan Workout (zie certificaten) uit het oefeningen E-BOOK van BuitenFit Haarlem

3 keer per week een half uur trainen in setjes van isometrische oefeningen, explosieve oefeningen en een x-aantal herhalingen zorgt voor 20-50% toename in een fitter, sterker en minder gevoel lichaam voor blessures in 90 dagen. Doe je ‘werk’ ga naar de trainingen toe –> en voer de oefeningen goed uit in de juiste houding. Dit kun je jouw hele leven doen op jouw niveau.

Een voorbeeld setje

Hardstyle plank 10 seconden
Mountain climbers 30 in totaal

Breng je knie langzaam naar je elleboog en terug 5x links en rechts

Doe deze oefeningen achter elkaar, zonder rust ertussen! Pas na de 3 setjes heb je rust zo lang je wilt, maar mijn advies is probeer zo snel mogelijk door te gaan. Probeer 3 setjes te doen, dit zou een onderdeel van je training kunnen zijn.

Hardstyle plank 10 seconden

Personal trainer Haarlem
Oefening 1 hardstyle plank personal trainer Haarlem

De uitvoering: Blijf in deze positie staan maar trek je armen richting je tenen en duw je tenen zo hard als je kunt door de grond. Vergeet verder niet je billen aan te spannen. Het is de bedoeling dat je 8 seconden lang al je spieren op volledige spanning hebt staan. Je hoofd en nek zijn ontspannen
De uitdaging: Wil je het nog zwaarder maken zet je je ellenbogen verder naar voren. Hierdoor ervaar je snel nog meer druk rondom je buik. Deze oefening moet 1 van de zwaarste oefeningen zijn die je doet en is een hele zware belasting voor je lichaam. Je lichaam moet hard werken en hier word je heel sterk van!

Mountain climbers 30 in totaal

Ga in de push up houding staan.
Breng je knieen om en om zo snel mogelijk naar voren en weer terug. Zoals je ook ziet in de foto’s hieronder alleen dan gaat de knie niet tegen de elleboog aan maar de knieën gaan tussen de armen

Breng je knie langzaam naar je elleboog en terug 5 keer links en rechts

Mountain climber
Oefening 3 ‘personal trainer haarlem
BuitenFit
Oefening 3 ‘personal trainer haarlem’

De uitvoering: Begin in de push-up positie en probeer om en om je knie zo ver mogelijk naar voren te duwen tegen je arm. Red je het maar ‘tot halverwege’ breng je jouw knie tot dat punt. Probeer steeds iets verder te komen. Bij regelmatig oefenen zal je vooruitgaan.
De uitdaging: Probeer je knie boven je elleboog aan te tikken. En als je hem aantikt hou je knie daar 1 tot 3 seconden vast. Leun naar voren met je armen om nog meer buikspier- druk te ervaren. Een andere uitdaging is om je billen zo stil en recht mogelijk te houden (zo min mogelijk indraaien met je billen). Alsof er 2 glazen water op je onderrug staan en er mag geen druppel water uitvallen.

Voorbeeld setje 2

Lage push-up positie 10 seconden
Explosieve push-ups 5-12x
Langzame push ups 4 seconden omhoog/4 seconden omlaag 5-12x

Trainen

Dit setje bestaat uit allemaal push-up variaties, hierdoor is de kans behoorlijk aanwezig dat je ‘tot het spreekwoordelijke gaatje’ gaat. Wat weer veel voordelen heeft als je het bekijkt vanuit het oogpunt, trainen tot ‘spierfalen’ ook wel maximaal trainen genoemd. Deze vorm van trainen wordt vaak ervaren als zwaar/pittig. Het is wel een mooie test om te kijken hoe ver je kunt gaan. Probeer dit setje met hoogst mogelijke aantallen uit te voeren. Als dit nog niet ‘jouw niveau’ is zou je ook push-ups vanaf je knieën kunnen doen.

Zoek je een personal trainer?

Bij BuitenFit Haarlem zijn er meerdere soorten training om ook de afwisseling hoog te houden, zodat je spieren optimaal ‘geprikkeld’ blijven. Denk aan oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, kettlebell training, bootcamp training, circuittraining en de speciaal voor starters, maar ook zeker voor gevorderden, zijnde kettlebell walk (zie filmpje bovenaan).


Bonus work-out

3 keer een tabata workout is een perfecte work-out wanneer op een dag wel wilt trainen maar bijvoorbeeld maar 10 minuten de tijd hebt, op deze manier kun je toch nog een work-out doen waarbij je alle spieren in je lichaam traint. Tijdens een tabata ben je 20 seconde aan het werk en heb je 10 seconde rust en dit 8 rondjes. Er zijn heel veel tabata liedjes op spotify of deezer te luisteren. De muziek zegt precies wat je moet doen. Wanneer je start en wanneer je moet stoppen. Wat ik een lekker tabata nummer vind: Somebody (Tabata Mix). Een voorbeeld van één tabata is.

Tabata 1
20 seconden een kettlebell swing
10 seconden ‘actieve rust’ hardstyle plank
Luister naar de muziek en herhaal dit 8 keer

Tabata 2
20 seconden jump squats
10 seconden rust
Luister naar de muziek en herhaal dit 8 keer

Personal coach

Wanneer je met een personal coach traint is een doelstelling halen een stuk realistischer omdat je met iemand traint die jouw helpt met iets waar hij/zij ervaring in heeft. Een goede personal coach zal je ook altijd aanraden om naar vooruitgang te streven, niet naar perfectie!

Creëer gewoontes

Enkele handige tools bij het behalen van je doelstelling zijn om gewoontes te creëren. Je kunt elke dag maar enkele beslissingen nemen, als je ze ‘vastzet’ hoef je er dus niet meer over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan: voordat je je telefoon pakt: doe je 3 push ups (overdrijf het niet). Deze kleine inspanningen zullen op de lange termijn resultaat opleveren. Wanneer je straks 6 weken verder bent, hoe veel extra push ups zul je dan gedaan hebben?