Mijn verhaal - maxresdefault

Buitensport Haarlem

Mijn verhaal - story img1

Buitensport Haarlem – Mijn naam is Duncan Berends, ik ben 32 jaar en ik verzorg al jaren buitensport trainingen in Haarlem in de vorm van bootcamp, kettlebell training, circuittraining en personal training. Zoals je hieronder kunt lezen heb ik, na mijn HBO opleiding Sport en Bewegen (Sportkunde) te hebben afgerond, enkele hoog aangeschreven wereldwijde fitness opleidingen behaald (zie diploma’s). Elk jaar blijf ik me ontwikkelen en nieuwe opleidingen/cursussen volgen om mijn buitensport trainingen naar een hoger niveau te ‘tillen’. Hieruit haal ik veel inspiratie waar ik mijn outdoor trainingen op baseer.

Buiten sporten is voor mij de basis van een fit, sterk, gezond en vitaal lichaam, zowel op fysiek als mentaal gebied.

Naast het buiten sporten heb ik me de afgelopen tijd ook gericht op revalidatie training en de invloed en eigenschappen van diverse hormonen in ons lichaam. Zodat ik een zo goed en compleet mogelijk advies kan geven met betrekking tot het bevorderen van je gezondheid.

De opleidingen

Vooral de RKC opleidingen hadden zware fysieke testen die je moest halen voor je diploma. Voor deze opleidingen heb ik lang moeten trainen, naar een doelstelling, hier leerde ik veel van. Hierdoor weet ik zelf ook hoe het is om te trainen richting een bepaalde doelstelling en dat dit gaat met ups en downs. Sommige fysieke testen heb ik in één keer gehaald, voor sommige had ik een herkansing nodig. Maar uiteindelijk was de sleutel tot succes: door blijven gaan! Kortom, de weg naar het einddoel is een wijze les en de beste feedback die er is, hier leer je het meeste van. Hard werken, week in week uit, en jezelf herpakken als het even niet gaat hoe je had gehoopt of na een ‘tegenslag’, dit levert resultaat op. Als je dit begrijpt, kun je deze ‘les’ gebruiken tijdens het buiten sporten maar ook tijdens andere doelen of gebeurtenissen die je meemaakt. Een doelstelling halen geeft (zelf)vertrouwen.

Sport revalidatie

Tijdens de Mylogenics opleidingen was het van groot belang om de functionele anatomie van het menselijk lichaam te begrijpen. Zodat je precies weet welke spieren, welke bewegingen maken in het lichaam. Dit is de basis om goed te kunnen trainen maar ook om blessures en kwaaltjes te ‘revalideren’. Deze opleidingen waren puur gericht op sport revalidatie op een zo’n effectief mogelijk manier. Lees hier meer over de sport revalidatie.

Hormonen in balans

Tijdens de PHP heb ik geleerd waarom ‘hype diëten’ niet werken en waarom en waardoor Nederland (en de hele wereld) steeds dikker worden. Ook stond het op een natuurlijke manier uitbalanceren van je hormonen centraal. En we kregen natuurlijk veel informatie hoe je er WEL voor kunt zorgen dan mensen hun hormonen in balans krijgen d.m.v. training, voeding en suppletie advies. Met een PHP advies is het mogelijk om je gedroomde body weer (terug) te zien en je klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Durf jij het aan?

DE OUTDOOR TRAININGEN

Zoals eerder aangegeven, de opgedane ervaringen en kennis, wil ik graag overbrengen tijdens de trainingen! Iedereen kan meedoen met de outdoor trainingen op zijn of haar eigen niveau! Kom langs overtuig jezelf en probeer vrijblijvend een gratis proefles.

Bekijk welke groepslessen we bij BuitenFit Haarlem aanbieden door heel Haarlem

De outdoor trainingen bedenk ik zelf en variëren keer op keer, zodat je lichaam ‘uitgedaagd’ wordt om mooie resultaten te behalen! In 2011 heb ik mijn HBO diploma Sport en Bewegen (Sportkunde) behaald en sinds 2011 geef ik buitensport / outdoor trainingen aan doelgroepen van jong tot ‘oud’ omdat ik hier veel plezier aan beleef, vanuit daar is in 2019 BuitenFit Haarlem ontstaan. De laatste jaren blijf ik nieuwe cursussen volgen met betrekking tot revalidatie training en wat het effect van voeding en hormonen is op het menselijk lichaam.

BuitenFit Haarlem trainers

Meer trainer(s) die op dit moment groepstraining en/of personal training verzorgen bij BuitenFit Haarlem:

Else Heems

Mijn verhaal - DSC 0078 300x199

Else is 24 jaar en verzorgt groepstraining (bootcamp, circuittraining en kettlebell training) en personal training bij BuitenFit Haarlem. Ze is gespecialiseerd in zwangerschapstrainingen en postnatale training (trainen na de zwangerschap). Ook is ze de oprichtster van ZwangerFit Haarlem. Daarnaast heeft ze 5 jaar lang (tijdens haar ‘havo periode) op de vooropleiding gezeten van Lucia Marthas. Dit is het onderwijsinstituut van Nederland voor iedereen met talent op het gebied van dans, zang en acteren. Hierdoor weet Else precies wat het ‘is’ om wekelijks te bewegen op topniveau en hoe je je lichaam daarin kunt trainen en onderhouden.

Sportopleidingen

Ze heeft de volgende sportopleidingen behaald, namelijk:

Wat vinden sporters van haar trainingen? Ze is enthousiast en dat werkt aanstekelijk, er is motiverende muziek tijdens haar trainingen en ze heeft leuke moves tijdens het voordoen van de oefeningen!

Haar verhaal

“Ik heb al meerdere jaren ervaring met het geven van trainingen aan zwangeren en net bevallen dames (sinds 2016). Bij Femmevital en MomInBalance heb ik stage gelopen tijdens en na mijn HBO opleiding Sportkunde. Naast trainingen verzorgen aan zwangere en bevallen vrouwen haal ik ook veel plezier uit het geven van bootcamp-, circuit- en kettlebell-training” aan mensen van alle leeftijden.

Tot snel tijdens één van de trainingen bij BuitenFit Haarlem”.

Mijn verhaal - story img3

Visie

Naast kennis van oefeningen is het voor een personal trainer handig om ook ‘punten te scoren’ op andere gebieden. Met name op het sociale gebied en in de omgang met sporters/klanten. Ieder mens is uniek en juist daar ligt ook de nodige uitdaging. Bij BuitenFit Haarlem staan normen en waarden centraal, naast de 3 woorden in het logo buiten – actief – persoonlijk en plezier, zijn dit belangrijke aandachtspunten tijdens de trainingen van BuitenFit Haarlem. Wanneer je ergens plezier aan beleeft kun je dit langer ‘volhouden’ zijn mijn ervaringen en dat merk ik aan de sporters tijdens de trainingen.

Alle sporters/klanten zijn uniek. Om welke vorm van training geven het ook gaat. Bij personal training, outdoor trainingen, buitensport of groepslessen. Iedereen hoort dezelfde aandacht te krijgen met dezelfde passie. Voor de één kan 4 kilo spiermassa aankomen net zo’n uitdagende uitdaging zijn als voor een ander 25 kilo afvallen.

Bij steeds meer mensen komt er tegenwoordig een besef, dat een gezonde leefstijl van groot belang is voor en fit en vitaal leven en dat dit van invloed is op hoe je je voelt. Outdoor trainingen, voeding, ontspanning, hormonen, slaap, rust, je milieu, je omgeving, zelfvertrouwen enzovoort, het zijn allemaal punten die invloed kunnen hebben op hoe je in je ‘vel’ zit. Het gaat om het totaal plaatje. Op deze manier kun je de weg naar een gezonde(re) leefstijl vereenvoudigen.

“Kennis is belangrijk maar als je het mij vraagt is het belangrijker dat de mensen met wie ik train of getraind heb, mij herinneren als een goed persoon in plaats van een goede trainer”

BEHAALDE OPLEIDINGEN

2011: HBO Sport en Bewegen (Sportkunde)

2017: RKC I Kettlebell opleiding
2018: RKC II Kettlebell opleiding(Russian Kettlebell Certification, since 2001, the leader in quality kettlebell instructor training)
2018: PCC opleiding met eigen lichaamsgewicht
2019: Trojan Workout
2020: Mylogenics (revalidatie training voor optimaal en effectief resultaat van klachten met betrekking tot het neuromusculaire systeem en de bijbehorende reflexpunten, alle technieken om adhesie (verklevingen) van spieren, fascia en zenuwen te behandelen c.q. op te heffen en vele actieve ‘rehab’ technieken met betrekking tot kracht, power, snelheid en uithoudingsvermogen plus stabilisatietechnieken en proprioceptieve trainingsvormen).
2021: PHP (Personal Hormonal Profiling) Als gecertificeerd Personal Hormonal Profiler onderscheid je je totaal van de gemiddelde Personal Trainer. Tijdens deze opleiding leer je alles over de invloed en eigenschappen van de diverse hormonen in ons lichaam, het afnemen van de 12 punts huidplooimeting, en het online ‘Personal Hormonal Profile™’ systeem.

2021: Powersled instructor – Powersled training is een zeer bruikbare trainingsvorm bij teamsporten waarbij atleten veel weerstand ‘moeten overwinnen’. Dit is bij voetbal, tennis, speerwerpen, rugby, volleybal, honkbal, hockey etc. het geval. Ook kan deze vorm van training uitermate geschikt ingezet worden bij revalidatie training, omdat je specifiek spiergroepen kunt versterken. Ook is deze manier van trainen super veilig en geschikt om te gebruiken voor ouderen. Wil je zijwaarts trainen? Ook daarvoor gebruik je de powersled.

Opleidingen die ik nog ga doen

2021: Master Kettlebell Instructor

2021: T.O.P Trainer A In deze module tot T.O.P. Trainer Level A leer je alle ‘Tips & Tricks’ die tevens door de grondleggers van Overload Worldwide zelf worden ingezet bij o.a. het Korps Mariniers, de Ultimate Fitness Challenge en diverse (olympische)sporters. Deze module leert je om een compleet en optimaal “personalized” trainingsprogramma voor je cliënten te kunnen samenstellen.

Tijdens de RKC 1 en RKC 2 doe je heel veel kettlebell oefeningen en moet je voldoen aan bepaalde fitheidstesten om je certificaat te behalen. Elke oefening krijgt een uitgebreide uitleg. Je leert ook ‘te coachen’ en hoe je oefeningen zelf uitvoert met de juiste techniek. Veel van deze kettlebell oefeningen zijn te zien in mijn artikel over deze kettlebell oefeningen TRANSFORMEREN jouw lichaam (terug) en veel van deze oefeningen gebruik ik ook tijdens personal training. Op de laatste dag van de opleiding, word je getest en krijg je een JA of NEE te horen, of je jezelf een RKC instructeur mag noemen. Ook moet je laten zien dat je een persoon met onbekende doelstelling of klacht, kunt coachen en begeleiden richting zijn doelstelling.

De kettlebell is de tool voor sport en atletische prestaties. Met de kettlebell word je sterker, sneller, je uithoudingsvermogen gaat omhoog, je wordt explosiever, je verliest gewicht en je lichaam gaat er in zijn algemeenheid op vooruit. Ook qua lichaamshouding (en blessuregevoeligheid gaat omlaag) omdat je je lichaam met een kettlebell als één geheel traint in plaats van spiergroepen geïsoleerd te trainen.

Het komt erop neer dat je met kettlebell training investeert in de basisbewegingen van je lichaam, dus in de beweging waarvoor je lichaam is ontworpen. De natuurlijke bewegingen en in het bijzonder de beweging vanuit de heupen. Bij sport komen veel basisbewegingen voort vanuit de heupen. Denk aan stoten, slaan, trappen etc. Een stoot met boksen is veel krachtiger als je de slag vanuit je heup ‘maakt’. Door met kettlebells te trainen ga je je ook vitaler voelen in het dagelijkse leven. Na een aantal weken voel je je al fitter en je leert je lichaam beter ‘te gebruiken’, hierdoor beweeg je beter en makkelijker.

De kettlebell is uniek ten opzichte van fitnessapparatuur waarop je je lichaam geïsoleerd traint en niet als één geheel. Kettlebell oefeningen kun je niet leren door ernaar te kijken, schakel hiervoor een goede instructeur in. Een goede instructeur zal je begeleiden en de juiste kettlebell oefeningen aanleren. Zonder goede instructeur riskeer je blessures of letsel.

Kettlebell training is voor iedereen toegankelijk en kan ieder zijn fysieke toestand verbeteren, denk aan:

Iemand die zijn sportprestaties wilt verbeteren (atleten)
Mensen van 65+
Iemand die al jaren niet gesport heeft
Mensen met knieklachten kunnen veilig swingen met een kettlebell

“Iedereen kan veilig leren swingen en tillen met een kettlebell. Wat je doelstelling ook is? Bij (personal) training gebruik ik de kettlebell altijd als basistool”

Uit onderzoeken lezen we dat outdoor trainingen niet alleen voor plezier zorgen maar ook voor ontspanning. Ook zitten mensen die sporten vaak beter ‘in hun vel’. Training heeft een positief effect voor je algehele fitheid maar ook op mentaal gebied (zie de homepage van BuitenFit Haarlem met de voordelen van buiten sporten).

Kortom, ik zal tijdens de outdoor trainingen mijn uiterste best doen om je lichaam zo sterk en fit mogelijk te krijgen voor je persoonlijke sport doelstellingen of dagelijkse activiteiten. Laat je het me dus even weten als je samen met mij wilt trainen? Vraag dan een gratis proefles aan

reviews van sporters

Reviews van BuitenFit Haarlem

“Duncan is een professional die weet wat hij doet en waar hij het over heeft. De persoonlijke aandacht vind ik zelf heel erg fijn. Hij let erg op houding en techniek om blessures te voorkomen en om ervoor te zorgen dat het maximaal haalbare uit een oefening gehaald wordt. Verder vind ik het fijn dat hij naar je persoonlijke doelstellingen vraagt en daar de training op aan past. Het houdt bij Duncan na de training niet op, hij is oprecht geInteresseerd naar hoe je je voelt na een training en vraagt hier de dag of twee dagen na de training na. Ook motiveert hij je niet alleen tijdens te training maar ook de dagen ertussen. Kortom, wil je op een persoonlijke manier aan je doelstellingen werken, dan is BuitenFit echt het juiste adres”

Majida van der Kuiji