Het direct boeken van resultaat staat centraal

Fysiotherapeut Haarlem – Ben je op zoek naar een fysiotherapeut 2.0 in Haarlem? De personal trainer van BuitenFit Haarlem heeft een opleiding gevolgd genaamd, Mylogenics. Deze opleiding staat al meer dan 10 jaar voor VERBLUFFENDE RESULTATEN op het gebied van revalidatie training, deze resultaten gaan fysiotherapeuten de pet te boven!  Dat is een behandeltechniek waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat. De opleiding is gericht op:

 • Preventie
 • Behandeling en revalidatie
 • Prestatieverbetering

Al tijdens de eerste behandeling sporen we zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel van je lichaam op. Door middel van verschillende testprotocollen, zoals kracht- lengte- en provocatie (opwekken) testen. Hierdoor wordt het functioneren van het lichaam in kaart gebracht en worden de klachten bij de oorzaak aangepakt, zodat je in de toekomst weer klachten vrij kunt functioneren. Dit kunnen ook klachten zijn waar je al jaren! mee rond loopt. Het doel is: zwakke schakels in het lichaam direct versterken, een doelgericht trainingsschema voor de zwakke schakels te maken en indien nodig, het herstel te bevorderen met behulp van de juiste voeding.

fysiotherapeut-haarlem

Fysiotherapeut Haarlem

Fysio Haarlem

Fysiotherapeut Haarlem – Veel mensen die bij een fysio in Haarlem komen, hebben al enkele maanden of soms al jaren klachten. Dit is in mijn ogen niet de bedoeling van ‘behandelen’. Op het moment dat je maanden of zelfs jaren bij een bepaalde fysiotherapeut in behandeling bent, gaat er iets niet goed. In veel gevallen lopen mensen maanden of jaren rond met klachten omdat symptomen aangepakt worden in plaats van de oorzaak van de klacht(en). En dezelfde technieken en/of methoden worden op meerdere mensen toegepast terwijl iedereen uniek is. Wat voor de één helpt wil niet zeggen, dat, dat ook de oplossing is voor de ander. Wij kijken heel specifiek naar de persoon die voor ons staat.

Wij denken dat iedereen verschillend is en er kunnen een heleboel verschillende oorzaken zijn bij het ontstaan van blessures. We kijken daarom niet naar 1 factor, maar naar alle mogelijke factoren voor het ontstaan van klachten en/of blessures.

Centraal staat: We luisteren naar de signalen van ons lichaam! En we voeren de functies weer uit, die noodzakelijk zijn voor functioneel herstel. 

Het menselijk lichaam is namelijk uitermate geschikt om een analyse te maken van een letsel en de functie hiervan te herstellen, mits we dit zelf toelaten.

Als voorbeeld:

“Dieren herstellen 50% sneller van vergelijkbare letsels als mensen. Zonder dat ze gebruik maken van medicijnen, ijs, isokinetische machines (machines voor herstel training) of computers. Ze herstellen functioneel door goed naar de signalen van het lichaam te luisteren en mogelijke functies weer uit te voeren, voor optimaal herstel.”

Dr. van Wingerden

In een paar stappen van je pijn af

Fysiotherapeut Haarlem – We kijken naar de volgende stappen om je zo snel mogelijk van je pijn klachten te verhelpen:

 1. Intake: Hoe is de pijn ontstaan en bij welke beweging(en) ontstaat de pijnklacht?
 2. Dysfunctie opsporen: We gaan op zoek naar de dysfunctie(s) van spier(en), pezen of bindweefsel. Door meerdere spieren of spiergroepen, los van elkaar, te testen, kunnen we precies achterhalen waar de pijnklacht vandaan komt.
 3. Het behandelen van de pijnklacht: We behandelen de gevonden dysfuncties meteen, waardoor de pijnklacht moet afnemen.
 4. Beweegplan: Aan de hand van de gevonden dysfuncties wordt een beweegplan of trainingsplan gekoppeld. Om toekomstige problemen te voorkomen!

Mylogenics Haarlem

Mylogenics Haarlem – Wat maakt de Mylogenics fysiotherapie 2.0 van BuitenFit Haarlem bijzonder?

Fysiotherapeut Haarlem – De aanpak bij BuitenFit Haarlem is gebaseerd op de Mylogenics opleiding van Overload Worldwide. We geloven dat het lichaam van top tot teen met elkaar verbonden is, van spieren tot organen. Bij veel methoden van fysiotherapeuten wordt niet op deze manier naar het lichaam gekeken, bij onze Mylogenics behandelingen wel. Er wordt vaak gedacht, dat het lichaam een ‘foutje’ maakt waardoor een pijnklacht ontstaat. Bij BuitenFit Haarlem geloven we erin dat pijn ontstaat doordat je lichaam compenseert en dat een logisch gevolg daarvan, een pijnklacht is.

Door gebruik te maken van de fysiologische eigenschappen van ons lichaam, is het lichaam uitermate geschikt om onder de juiste omstandigheden zichzelf te herstellen. Tijdens onze Mylogenics gratis intake laten we je dit razendsnel zelf ervaren.

Reviews

Fysiotherapeut Haarlem –  Bekijk hieronder een review of kijk op de Google pagina van BuitenFit Haarlem om meerdere reviews te lezen. Of bekijk onderaan de pagina meer van zulke reviews als op deze pagina.

Fysiotherapeut Haarlem

De hele review: “Duncan is een topper! toen ik mijn abonnement wilde opzeggen wegens een slepende rugblessure, heeft hij voorgesteld me te helpen. Ik had alles al geprobeerd (fysio, manueel therapeut, ziekenhuis etc.) maar niks hielp. Met Mylogenics heeft Duncan me in 3 behandelingen erbovenop gekregen en door oefeningen die hij heeft meegegeven trouw te volgen, ben ik nu weer sterker dan ooit. Na 10 jaar klachten ben ik overal vanaf. Kan je ook 6 sterren geven???

Review 2

“Na een jaar lang thuis te hebben gezeten voor werk en de sportscholen dicht waren ivm corona, begonnen de klachten zich op te stapelen. hoofdpijnen die niet te verklaren waren en spieren die volledig vast zaten.

Na zelf het één en ander te hebben geprobeerd kwam ik uit bij Duncan. Hij heeft mijn spieren op verschillende punten in verschillende sessies opnieuw geactiveerd, gaf wat huiswerk mee en dat allemaal met als resultaat dat de klachten zijn verdwenen. Enorm blij uiteraard.

Met andere woorden, een echte aanrader”

Lex

Review 3

“Met mijn heup gaat het perfect. Ongelijfelijk! na 1 keer, 2 weken oefeningen doen en nu geen klachten meer!”

Marjan

Fysiotherapeut Haarlem Noord

Fysiotherapeut Haarlem – De behandelingen vinden plaats in Haarlem Noord, namelijk in Emily’s schoonheidssalon. Een afspraak kan gemaakt worden via de pagina gratis proefles aanvragen. Naast de behandelingen als fysiotherapeut 2.0 in Haarlem, is BuitenFit Haarlem al langer actief. Wekelijks zijn er meer dan 10 bootcamp, kettlebell en circuittrainingen te volgen. Ook is er elke zondag een Ouder & Kind bootcamp in Haarlem Noord.

Loop je al langer met enkele fysieke pijnklachten en wil je EINDELIJK dat je klachten bij de oorzaak aangepakt worden in plaats van de symptomen?

Neem geheel vrijblijvend contact op met de fysiotherapeut 2.0 van BuitenFit Haarlem uit Haarlem Noord.

Neem geheel vrijblijvend contact op met de fysiotherapeut 2.0 in Haarlem Noord

Waaruit bestaat een complete behandeling

 Fysiotherapeut Haarlem – Een complete behandeling bestaat uit meerdere punten, namelijk:

 • Eerst stellen we een diagnose.
 • Vervolgens gaan we het lichaam en de spieren testen op dysfunties. Werken bepaalde spieren zoals ze horen te werken.
 • Daarna gaan we aan het werk met het optimaliseren van spieren, pezen en bindweefsel en tegelijkertijd gaan we aan te slag met het losmaken van verklevingen of stijve en vastzittende spieren.
 • Op het moment dat de spieren zijn ‘losgemaakt’ ervaar je directe pijnverlichting.
 • Vervolgens krijg je een op maat gemaakt bewegingsadvies zodat je spieren hun gebruikelijke functie weer optimaal uit kunnen gaan voeren en niet ‘weer terugvallen’ in hun verkleefde positie waarin ze eerst stonden. Voor optimaal resultaat is het belangrijk dit beweegadvies goed op te volgen. Het beweegadvies zal bestaan uit specifieke oefeningen voor de desbetreffende spieren. Deze oefeningen kun je thuis, buiten of in de sportschool uitvoeren.
 • Als er behoefte aan is kunnen we je ook voorzien van:
  1. Leefstijl advies (extra)
  2. Voedingsadvies (extra)
  3. Supplementen advies (extra)

Manueel therapie Haarlem

Fysiotherapeut Haarlem – Ook vanuit de manuele therapie worden technieken toegepast door de fysiotherapeut 2.0 uit Haarlem. De behandeling is gericht op preventie, behandeling en prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen uit verschillende behandelmethoden. De meest succesvolle en effectieve technieken van de actieve release worden gecombineerd met:

 • Muscle Activation
 • Functional Stretching
 • Functional Medicine
 • Manual Concepts

Na het volgen van de opleiding Mylogenics ben je instaat om direct resultaat te boeken op het gebied van preventie, revalidatie en prestatieverbetering. Kom langs en overtuig jezelf door de fysiotherapeut 2.0 in Haarlem.

Mylogenics opleidingen

Fysiotherapeut Haarlem – Mylogenics opleidingen: De personal trainer van BuitenFit Haarlem heeft alle 3 de Mylogenics opleidingen behaald, namelijk:

Klik op de link naar de specifieke inhoud wat betreft deze opleidingen. Samengevat is de naam van deze opleidingen Mylogenics en met deze opleidingen staat effectief en super snel resultaat met betrekking tot revalidatie training / blessures centraal. Op deze pagina is een samenvatting gegeven over de inhoud van de 3 gezamelijke Mylogenics opleidingen.

Mylogenics diploma’s

De Mylogenics diploma’s van de personal trainer van BuitenFit Haarlem kun je hieronder bekijken:

Mylogenics activation diploma
Mylogenics release diploma
Mylogenics rehad diploma
fysiotherapeut haarlem

” Mylogenics werkt echt!, sinds vorig jaar had ik een blessure aan mijn linkerbil veroorzaakt door mijn zittend beroep als tram bestuurder. Daardoor had ik ook vaak rugklachten. Na een paar behandelingen kon ik beter bewegen, wel had ik moeite om de oefeningen trouw te doen zoals hij had aangegeven, waardoor de klachten weer terugkwam. Tot een paar maanden geleden! Ik ben terug gegaan voor een behandeling en vanaf dat moment deed ik alle oefeningen zoals aangegeven. En zoals ik vanaf het begin had moeten doen 😉 En nu door mijn zware werkrooster kan ik zeggen dat de blessure is verdwenen, ik kan lopen zonder pijn en de rugpijn is verleden tijd.

Gracias Duncan!!”

fysiotherapeut haarlem

“De behandelingen van Duncan zijn zeer effectief. Op professionele wijze zoekt hij naar de oorzaak van jouw probleem. Met een aantal tests kom hij steeds dichterbij de oplossing. Op een dieper niveau haalt hij de spanning van de spier weg. Dit heeft direct neurologisch effect. Na de behandeling voel je direct dat er lichamelijk maar ook geestelijk iets is veranderd. Je krijgt oefeningen mee naar huis om aan jezelf te werken. Duncan wil je graag helpen en kijkt op verschillende fronten met je mee naar jouw probleem”

Meer over revalidatie training en oefeningen

Fysiotherapeut Haarlem –  Lees meerdere artikelen over BuitenFit Haarlem, namelijk: