Kun je als mens in de huidige maatschappij beter naar de huisarts of naar de dierenarts
Het klinkt misschien als een rare vraag, maar er zit wel een bepaalde gedachte achter. Soms en misschien zelfs in meerdere gevallen gaat onze voorkeur er namelijk naar uit dat we mensen liever naar een dierenarts sturen in plaats van naar de huisarts. We leggen je uit wat we hiermee bedoelen:
Wat is het verschil met een dierenarts en een gewone arts?
Als een persoon bij de huisarts komt en zegt: “Ik heb last van mijn huid, kunt u mij helpen?”
Dan zegt de huisarts: “Hier heb je een middeltje voor je huid” (een crème, waar ook bepaalde hormonen en stoffen in zitten die niet altijd bevorderlijk zijn voor de gezondheid.
Ga je met je paard naar de dierenarts met de volgende vraag: “De vacht van mijn paard is niet goed, kunt u mij helpen?”
Hoe vaak zal de dierenarts dan zeggen: “Hier alsjeblieft, hier heb je een pot nivea”.
Een dierenarts zegt dan: “Je moet zijn voeding aanpassen”.
De keuze die gemaakt wordt richting beesten, is nog vaak de natuurlijke manier, in plaats van de weg van de medicijnen met (bij)werkingen.
Beesten zijn geniaal
We hebben het al vaker aangekaart maar beesten herstellen (vaak) 50% sneller dan mensen, omdat beesten nog dicht bij de natuur staan en goed naar hun eigen lichaam luisteren (via deze link leggen we daar wat over uit met betrekking tot onze revalidatie behandelingen). Dieren hebben een natuurlijk instinkt zodat ze weten wat ze moeten doen en welke natuurlijke keuzes ze moeten maken op welk moment. Bij mensen speelt die grijze massa (gedachten/hersenen) een veel te grote rol, en vaak ook nog een negatieve rol.
Test voor een hond
Leg maar eens 2 bakken water voor een hond zijn neus en doe in één bak water wat vloeibare visolie door het water en in de andere bak alleen het water. 100% zeker dat je hond eerst voor de bak kiest met visolie. Je zou het ook door het eten kunnen doen.
Idem met de peptides (een supplement) wat we wel eens aan mensen geven (als ze het nodig hebben, bij bijvoorbeeld toegang tot beperkte zuurstof / moeite hebben met ademen (tijdens sport).
Geef je een hond de keuze:
Of peptides of zijn eigen hondenvoer, wij durven wel in te schatten waar een hond voor kiest, de peptides.
Als je een natuurlijk product voor ze neer legt, zullen ze altijd voor het meest natuurlijke gaan. (in dit geval heb je dan wel een zo’n natuurlijk mogelijk supplement nodig).
Beesten voelen wat goed is. Heeft een beest een slechte vacht? Geef hem visolie! (idem voor mensen).
Fulvinezuur
Dit geldt ook voor fulvinezuur, doe in 1 bak water wat fulvinezuur en in de ander niet, het dier zal op zeker kiezen voor het drinkwater met fulvinezuur.
Wat is fulvinezuur?
- Sterke antioxidant wat schade aan cellen kan verminderen
- Het gaat veroudering tegen
- Zorgt voor een betere opname van mineralen
- Een betere functionaliteit van cellen
De boodschap uit dit bericht
Onze boodschap van dit bericht is: Een dierenarts denkt veel eerder op de natuurlijke manier, namelijk: “Zijn vacht is niet goed, of een hond kijkt niet goed uit zijn ogen: pas zijn voeding aan“.
Mensen gaan veel te snel voor het middeltje (medicijn), als optie terwijl er heel veel winst te behalen is als je je voeding aanpast.
Wat we tegenwoordig veel zien is dat mensen veel te snel grijpen naar een medicijn en maar denken dat dit zonder gevolgen is en de enige manier is om jezelf ergens tegen te weren. Dat is niet zo! Als je jezelf voorziet van goede en gezonde voeding is jouw immuunsysteem erg krachtig en weerbaar. Helaas is gezond leven, tegenwoordig al snel iets te veel gevraagd of mensen zijn verkeerd geïnformeerd met betrekking tot voeding.
Het gedrag van mensen zelf
We maken ons zorgen om het gedrag van mensen zelf. De hele maatschappij is ingesteld op: heb je klachten? dan krijg je een medicijn (inclusief (bij)werkingen. Terwijl 80% van de mensen die op de IC’s ligt en 50% van de volwassen Nederlander overgewicht of obesitas heeft. De oplossing ligt hierin in het gedrag van mensen zelf (gezonde voeding en een gezonde leefstijl). We zijn een lui en verwend volk geworden. Want het ligt altijd aan een ander en we hebben de ene na de andere smoes paraat waardoor afvallen of gezonder leven niet lukt. Maar volgens ons is iedereen zelf verantwoordelijk voor hetgeen je in je mond stopt en hoe je leeft.
Iedereen is voor een groot deel verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid. Hoe graag we anderen ook de schuld geven, helaas gaat dat met betrekking tot gezondheid niet op.
Dus kies je bij klachten voor de huisarts of voor de dierenarts?
Waar ligt de focus?
In veel gevallen gaat het erom: waar ligt de focus? De huidige focus in de maatschappij ligt niet op gezondheid maar op ziekte, in dit artikel leggen we uit hoe dit zo is kunnen ontstaan.
Bij dieren ligt de focus vaak wel op gezondheid door voeding, zie ook in onderstaande video. Er wordt gesproken over voeding om alles uit het leven te halen voor ‘je beste vriend’. Die boodschap missen we vaak voor mensen in de huidige maatschappij. Kijk je naar alle mensen met gezondheidsklachten (en mensen die aan de medicatie zitten), dan zit er een kern van waarheid in deze uitspraak.